Beeldbalie 10 jaar!

Weet je nog, dat stormachtige weer in maart? Ik mail Daniëlle dat ik nog niet weet of ik wind mee of tegen heb maar dat ik NU op de fiets stap naar haar toe. Wind tegen. Enfin, lekker de haren uit mijn gezicht. Onderweg een tussenstop bij de bakker voor taart. Iets lekkers in de tas en trappen maar weer. Want Beeldbalie, het bedrijf van Daniëlle Moelker, bestaat 10 jaar! Daar moet op gegeten worden.

Een kwartier later dan afgesproken arriveer ik bij het gebouw De Pionier aan de Grebbeberglaan in Utrecht. Het is een voormalig schoolgebouw waar nu allemaal bedrijven in zitten. Bij de receptie meld ik me en ja hoor, daar komt ze de trap af geschreden: Daniëlle Moelker, de koningin van het beeld.

In haar kantoor duikt Daniëlle een kast in en ik in mijn tas om die doos met gebak te pakken. Klep open, snel die 10 kaarsjes die ik had meegenomen erin steken, aansteken en aaaah: kijk nou eens wat een feestje!

Lekker hoor, kop thee erbij en kletsen maar. Meteen zag ik schoolboeken liggen die mijn kinderen ook gebruiken. Daar levert Danielle dus alle beelden voor aan. Uitgeverij Malmberg is dat. ‘En hoe werkt dat dan?’ vraag ik. ‘Nou de uitgeverij geeft voor het hele boek aan waar ze een illustratie, een foto of een grafiek willen hebben en wij zoeken dan naar een bestaand beeld of ontwikkelen nieuw materiaal.’ ‘Maar dat is toch super veel werk in je eentje?’ ‘Dat is het ook’, zegt Daniëlle, ‘en daarom heb ik nog 3 bureaus hier en daar zitten mijn hulptroepen. En zo zorgen we samen dat hoe dan ook een verhaal gaat leven!’

Van harte Daniëlle! Op de volgende 10 jaar!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!