18 januari 2021

Olifantenhuid hebben

Zelfstandig ondernemen. De uitdaging van velen. Eén van de meest genoemde voordelen aan ondernemer zijn is toch wel vrijheid. Je eigen baas zijn. Zelf bepalen. Maar er zijn ook risico’s, onzekere tijden – daar weten we nu met corona alles van. Het ondernemerschap zit vol leermomenten; jezelf blijven ontwikkelen, uitdagen en incasseren. Hoe dik is jouw huid als je de volle laag krijgt van een klant/opdrachtgever? Of als het even tegenzit? Sta jij zeker in je schoenen? Je bent goed in je vak, maar kun jij ook ondernemen? Kijk jij verder dan alleen je eigen expertise?

Veronique Prins (1968) is naast echtgenote, moeder, dochter en vriendin ook dé Kick Ass Business Coach voor ambitieuze coaches en therapeuten. Direct, druk, eigenwijs, gedreven, allergisch voor excuses, met een groot gevoel voor humor en een minstens net zo groot hart. Blij ei en levensgenieter. Een echte ‘lucky bastard’, zoals ze zichzelf altijd noemt.

Dochter van een melkboer die later kruidenier werd en daarmee een echt middenstandskind. Het ondernemerschap is haar daarom letterlijk en figuurlijk met de paplepel ingegoten. Toch besloot ze al vroeg dat ze ‘nooit’ ondernemer zou worden, omdat ze juist van dichtbij de mooie maar ook zekere mindere kanten van het ondernemerschap zag. Het risico, de onzekerheid, hard werken en altijd alert moeten zijn op je klanten en de markt.

Toch kroop het bloed waar het niet gaan kon en opende ze op haar 24ste , na haar studie Bedrijfskunde haar eerste supermarkt met haar toenmalige echtgenoot, die ook uit de retailwereld kwam. Vanaf dat moment is Veronique ondernemer en heeft ze meerdere bedrijven gehad en geeft ze ook al advies aan ondernemers in haar vriendenkring. In 2013 volgde ze de Medische Basisopleiding omdat ze een Bioresonantiepraktijk wilde starten. Daar werd haar ineens duidelijk wat ze hier te doen had; ZZP’ers leren ondernemen. Want hoe beter deze mensen in hun vak waren, hoe minder ze leken te verdienen, simpelweg omdat ze niet wisten hoe ze ondernemer moesten zijn. En dat kon zij ze leren!

Sindsdien heeft zij in haar praktijk Je zaak voor Elkaar B.V. honderden coaches en therapeuten geleerd hoe ze naast een kei in hun vak ook een steengoede ondernemer kunnen zijn. Hoe ze geld kunnen verdienen met hun droom. In haar ogen is dat de essentie van ondernemen; goed voor jezelf zorgen terwijl je ook goed voor je klanten zorgt. Daar hoort geld verdienen bij, betaald krijgen voor je waarde. Anders heb je geen bedrijf maar een duurbetaalde hobby. Of een goede doelen stichting zonder winstoogmerk.

Daarnaast inspireert ze wekelijks duizenden lezers met haar blogberichten, via socialmediakanalen en op evenementen waar ze spreekt en haar kennis deelt. Heeft ze een bestseller geschreven, geeft ze online events voor meer dan 500 mensen en spreekt ze regelmatig op congressen. Dat doe ze zoals ze is; niet aardig wel eerlijk, vol humor en zelfspot en, zoals ze zelf zeg; ‘rete praktisch’. Ze gelooft namelijk dat succesvol worden heel simpel is; anders zou zij het ook niet kunnen.Lokatie en tijd:19:30 tot 22:30 uur
Wil je weten wie ook komen? Log dan even in (alleen mogelijk voor leden).