23 april 2020
nnb

 

ORANJE BOVEN

Tijdens deze bijeenkomst mogen we eigenaresse van Paleis Soestdijk Maya Meijer-Bergmans alles vragen. Zakelijk. Privé. Alles mag.

Maya Meijer-Bergmans kocht Paleis Soestdijk, net als eerder al de Westergasfabriek in Amsterdam, om er iets heel anders van te maken. Plannen zijn gemaakt, maar regels gooien roet in het eten.
De grande dame onder de projectontwikkelaars ziet een carrière als een tenniswedstrijd: ‘Al die stappen vooruit, achteruit en opzij, zijn nodig om ergens te komen. De kunst is om het grote geheel in je achterhoofd te houden om vervolgens mee te bewegen met de veranderingen die op je pad komen. Dat zorgt ervoor dat je succesvol kunt worden.’

Maya Meijer-Bergmans (1944) is DGA en Directeur Creative Office van de Meyer-Bergman-Erfgoed-Groep. Na haar studie kunstgeschiedenis aan de Universiteit Leiden heeft ze bestuursfuncties vervuld bij onder meer Pink Ribbon, Stichting Den Haag Cultuur, Prins Claus Fonds, SOS Kinderdorpen en het Cancer Center Amsterdam (VU). Ze werd bekend met de aankoop en transformatie van het Westergasterrein, waar een culturele ontmoetingsplek is neergezet voor dans, theater, cinema, tv-studio’s, fotografie en film. Aan het Westerpark in Amsterdam is in het voormalige kantoor van de Westergasfabriek een ecohotel gebouwd dat 100 procent elektrisch is en volledig op windenergie draait. In 2017 kocht Meijer-Bergmans Paleis Soestdijk, in 2018 buitenplaats Doornburgh in Maarssen en landgoed Voorlei in Leidschendam om deze plekken toekomstbestendig te maken.

En dan is ze ook nog heel toegankelijk en aardig:
‘Een ander heel belangrijk element van succes is dat je de ander niet moet vergeten. Zonder medestanders kom je namelijk nergens. Mijn moeder was daarin mijn voorbeeld. Toen ze nog met mijn vader werkte, die directeur van twee hotels was, nam zij het personeel aan. Ik herinner me nog heel levendig dat ze, lang nadat mensen uit dienst waren getreden, contact met hen hield. Ze ging bij hen op de thee, naar verjaardagen en uitvaarten en vroeg daarna ook nog regelmatig aan de kinderen hoe het met hen ging. Het kost misschien tijd en inspanning om zo met mensen om te gaan, maar het voelt lekkerder als je gewoon aardig bent. En als jij aardig bent, zullen er door de bank genomen nog maar weinig vervelende of lastige mensen in jouw omgeving overblijven. Wie goed doet, goed ontmoet. Daar ben ik heilig van overtuigd. Alle narigheid die je verspreidt, krijg je namelijk altijd terug op je boterham.’

Inloop is vanaf 19:30 uur
Programma start om 20:00 uurLokatie en tijd:
Nog niet bekend
nnb
nnb
19:30 tot 22:30 uur
Wil je weten wie ook komen? Log dan even in (alleen mogelijk voor leden).

Voornaam*:
Achternaam*:
Vereist veld

Lid:
Introducee:
E-Mail*:
Vereist veld

Telefoonnummer: